Tisztújító kongresszust tartottak a Szociáldemokraták

 

 Schmuck Andort választotta elnöknek a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja. A budapesti kongresszus két új alelnöknek, Asztalos Lajosnak és Kósa Sándornak szavazott bizalmat.

 

 Vitaindító beszédében az elnök megköszönte a párt szimpatizánsainak, támogatóinak és aktivistáinak, hogy segítségükkel az idei év választásain elindulhatott a szociáldemokrácia hiteles hagyományait képviselő politikai erő. A megalakulást követő alig egy esztendő során Magyarország minden megyéjében létrejöttek a párt regionális szervezetei. Évtizedek után sikerült a pártnak országos listát állítani, az áprilisi országgyűlési képviselőválasztáson és az őszi önkormányzati választásokon is eredményesen szerepeltek a Szociáldemokrata jelöltek.

 

Bővebben: Tisztújító kongresszust tartottak a Szociáldemokraták

Koszta Károly

Kedves barátaink !

 

2014. december 05-én déli 12 órakor (pesterzsébeti temetőben XX. Kerület Temető sor 1 )

vehetünk végső búcsút Dr. Koszta Károly barátunktól ...

 

Várunk, jelentkezz!

Támogasd az egyetlen szolidaritás elvű, magyar 
baloldali pártot, a Szociáldemokraták Magyar Polgári 
Pártját! Lépj be a pártba, vagy támogasd a 
mozgalmunkat!
 
 
Jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy a 06/20-4757343-as telefonon.
 

Békét a belvárosba!

 Schmuck Andor a Szociáldemokraták polgármester-jelöltje.

A Szociáldemokraták Polgári Pártjának Belvárosi Szervezete ma jelölőgyűlést tartott.
Az egyhangú döntés alapján a 2014 évi önkormányzati választásokon Schmuck Andor a Szociáldemokraták elnökét indítja a Belváros-Lipótváros, Budapest V. kerületének polgármesteri székéért.
A párt tagjai elfogadták a Jól lakni és jó lakni választási programot és Schmuck Andor Békét a Belvárosban címet viselő polgármesteri programját.
A jelölőgyűlés jóváhagyta az egyéni jelöltek névsorát is.
A jövő héten a Szociáldemokraták polgármester-jelöltje nagygyűlésen ismerteti választási programjának részleteit.

Budapest, 2014. augusztus 7.

Ki tiszteletet ad, békét teremt

Nem kívánom minősíteni a Szabadság téri emlékmű felállításának módját, előkészítését és látványát. Számomra az alapvető kérdésre adott válasz hiányzik.
 
Nézem az eltorzult tekinteteket a politikai haszonszerzés apostolait, ahogy kiszaladtak a Szabadság térre.  Azon gondolkodom, szabad-e, kell-e azon az áron a Fideszt és Orbán Viktort a gonosz földi helytartójának beállítani az emlékmű kapcsán, hogy közben mesterségesen megsemmisítjük a társadalmi békét, és a politikai szekértáborokat pusztító tűzgolyókká változtatjuk át.
Szent II. János Pál örökérvényű szavait kellene követnünk: "egy nép, egy nemzet sose lehet bűnös bármilyen gonoszságot is követtek el a nevében, vagy éppen reá hivatkozva". A magyar nép, mint minden nemzet, áldozatává vált a véres őrjöngésnek, amit második világháborúnak hívunk. Nincsen tehát bűnös nép, így a magyar sem az. Vannak bűnösök és felelősök: nácik, hungaristák, politikusok, hivatalnokok, csendőrök, kollaboránsok, minden rendű és rangú bűnözők, őrültek, nők és férfiak. De, és ez itt a lényeg, a nép nem bűnös. Az áldozatok emléke nem lehet más, mint maga a tisztelet.
A tisztelet mindenkit megillet, a vérgőzös nyilasok áldozatait éppúgy, mint a háborúban ártatlanul lebombázott, megsemmisített százezreket.
 
Deák Ferenc a haza bölcse tiszteletet kért és békét ígért. Ma is tisztelet jár mindenkinek, mert csak így lesz béke.
 
2014 július 21.
 
Schmuck Andor elnök, Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja
 

Támogassa jelöltjeinket! örömmel felkeressük Önt.