Elhunyt Koszta Károly

 

Azok a barátaink, akiket elveszítettünk, nem a földben pihennek, hanem bent lakoznak a szívünkben.” (Alexandre Dumas)

 

  Pótolhatatlan veszteség érte a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártját, elhunyt Koszta Károly, a párt alapító tagja, meghatározó személyisége, pártigazgató, az elnökség és az országos választmány tagja.

Karcsi hatalmas energiákkal, idejét, forrásait nem kímélve dolgozott a hazai szociáldemokrata mozgalom újjászületéséért. Érvei, gondolatai és tettei meghatározóak voltak számunkra. Hitt a szolidaritás eszméjében, hajthatatlan baloldaliként elkötelezett volt a szegénység felszámolása, a társadalmi egyenlőség szociáldemokrata modellje mellett. Hirtelen halálával pótolhatatlan űrt hagyott maga után.  Nagyszerű barát, kiváló politikus távozott.

 

Őszintén osztozunk a család fájdalmában.

 

Koszta Károlyt a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja saját halottjának tekinti.

 

Sajtóközlemény

 Nyílt levél az Európai Uniós választáson induló demokratikus pártok vezetőihez.

  Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja, egyik legfontosabb feladatának a szépkorúak érdekeinek képviseletét tartja.

A közelgő Európa parlamenti választások kapcsán, kéréssel fordulok minden demokratikus elveket valló párt elnökéhez: Kérem önöket, támogassák és képviseljék, hogy az Európai Unióban legyen Idős-jogi Charta, amely kimondja, hogy nem kegy, hanem jog, a tisztességes öregkor biztosítása.

Kimondja, hogy minden idős embernek joga van a szociális biztonságra, teljes körű egészségügyi ellátásra, kiszámítható értékálló nyugdíjra. Valamint, kötelezi az Európai Uniót alkotó államok parlamentjeit, hogy alkossák meg az idősek, kiemelt jogi védelmét biztosító jogszabályokat.

Hitem szerint, ez az ügy, ami jobb és baloldalon egyaránt tisztességesen képviselhető. Természetesen nem szeretném, hogy az Európai Idős-jogi Charta ügyét háttérbe szorítanák a kampányérdekek, ezért mi Szociáldemokraták, nem indulunk az Európai választásokon, hanem mindent elkövetünk, az Európai Idős-jogi alapokmány létrejöttéért.

Ezért nem mint vetélytárs, politikai ellenfél, hanem reményeim szerint a közös ügy az idősek védelmének, egyik kezdeményezőjeként: Kérem önöket támogassák, ezen javaslatot, az újonnan összeülő Európa Parlamentben.

Mi Szociáldemokraták, mint a Nemzetközi Szociáldemokrata Pártcsalád tagjai, a következő időszakban, arra fordítjuk erőinket, hogy az Európai Unió, valamennyi Szociáldemokrata Pártjának képviselője támogassa az Idős-jogi Charta létrejöttét.

Ezért a nemes ügyért indítunk nemzetközi kampányt.

Magyarország és az Európai Unió nem létezhet az idősek tisztelete, jogi védelme és megbecsülése nélkül!

 

Schmuck Andor a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke

2014. április 16.

Nyílt levél Kövér Lászlónak

Kövér László úrnak
 
Magyar Országgyűlés elnöke
 
Budapest
Tisztelt Elnök Úr !
 
Hetven évvel ezelőtt, 1944. április 4-én éjfélkor lépett hatályba a hazai jogalkotás szégyenletes rendelete, a zsidónak minősített magyar állampolgárok számára a sárga csillag kötelező viselését előíró jogszabály.
 
A módszeres zsidóüldözés megfosztotta a polgárokat vagyonuktól, korlátozták legelemibb jogaikat és életfeltételeiket is lehetetlenné tették. A Budapesti Közlönyben közzétett rendeletek teremtettek alapot a gettók felállításához és a zsidók gyűjtőtáborokba szállításához is.
 
Meggyőződésem, hogy a szörnyűségekről emlékezni, és emlékeztetni - minden demokratikus politikai erő kötelessége!
 
A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja kezdeményezi, hogy a szégyenletes rendelet hatályba lépését megelőző nap estéjén a Parlament épületének díszkivilágítását kapcsolják le – jelezve ezzel a hazai és a nemzetközi közvéleménynek, hogy Magyarország lakossága tisztelettel adózik az áldozatok emlékének.
 
Mi, Szociáldemokraták fontosnak ítéljük, hogy politikai hovatartozástól függetlenül a legszigorúbban lépjünk fel minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen, és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsuk.
 
Ezért tisztelettel kérem Házelnök Urat, hogy támogassa kezdeményezésünket és engedélyezze az épület díszkivilágításának lekapcsolását 2014. április 4-én este 19.00 és 20.00 között.
 
Biztos vagyok abban, hogy a szolidaritás erejével párosuló jelképes gesztusok segítenek abban, hogy mindenki számára világossá tegyük: soha többé fasizmust !
 
Tisztelettel,
 
Schmuck Andor
 
Elnök
 
Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja

Bajban vannak a tűzoltók – mi történik a tűzoltóságokon

Tisztelt Szerkesztőség!
 
„Bajban vannak a tűzoltók – mi történik a tűzoltóságokon” címmel sajtótájékoztatót tart Árok Kornél a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának ügyvezető elnöke, és Paul Tamás a párt országgyűlési képviselőjelöltje, volt tűzoltók.
 
Helyszín: 1149 Bp. Mogyoródi út 43. (OKF előtti füves terület)
Időpont: 2014.03.25. (kedd) 10.00 óra.
 
A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja számára a rendvédelem kiemelt figyelemmel bír, hisz a jelöltjeink mintegy 10%-a ezen a területen szolgálta a Magyar Köztársaságot, mielőtt politikai pályára lépett volna.
 
 
Tisztelettel meghívjuk szerkesztőségük munkatársát a holnapi sajtótájékoztatóra.
Kérem, részvételi szándékát mindenképp jelezze ma vagy holnap délelőtt válasz e-mailben (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ), a megfelelő hely biztosítása érdekében. A helyszínen állok személyesen rendelkezésére.
 
Előzetes együttműködését megköszönöm.
 
 
 
Üdvözlettel:        Árok Kornél
                      ügyvezető elnök
                 kommunikációs igazgató
 
 
 

A Szociáldemokraták sajtóközleménye

 
1848: „Legyen béke, szabadság és egyetértés!”
 
2014: „Legyen béke, párbeszéd és szociális biztonság!”
 
Miniszterelnöki vita helyett párbeszéd!
 
A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja értékalapú politizálásának középpontjában a választópolgár érdekeinek képviselete, a társadalmi szolidaritáson alapuló közmegegyezés szándéka áll. A választások közeledtével várható volt, hogy március 15-i nemzeti ünnepünk nem csupán a méltósággal való emlékezést, hanem pártpolitikai kampányérdekeket is szolgált. Schmuck Andor, a magyar szociáldemokraták elnöke ünnepi beszédében utalt arra, hogy „hazánkban a szegénység elleni küzdelemnél, a rászorulók szociális problémáinak kezelésénél nincs sürgetőbb feladat”.
 
Nem acsarkodó pártelnöki vitákat, hanem a választók meggyőzését célzó értelmes, szakmai párbeszédet javaslunk!
 
A nyilvánosság előtt zajló választási show-műsorok helyett szakpolitikai stratégiákra, konkrét javaslatokra, az érvek és ellenérvek hiteles ütköztetésére van szükség. A kampány valójában a következő négy éves ciklus várható intézkedéseiről szól, ezeket kell megismertetni a választókkal. Az a kérdés, hogy melyik politikai erő, mit is kíván tenni valójában - értünk, a választókért.
 
A Szociáldemokraták javasolják, hogy a választásokat közvetlenül megelőzően, április elsején, másodikán és harmadikán, összesen három témakör kérdésében kerüljön sor országos tematikus vitára az országos listát állító pártok vezetői és vagy szakpolitikusai között. Álláspontunk szerint a közmédia nyilvánossága előtt vitassuk meg, hogy mit kívánunk tenni a szegénység ellen, a munkanélküliség visszaszorítása érdekében és a szociális felzárkóztatás érdekében.
 
Hiszen ezek ma a legfontosabb politikai kérdések. Legyen érdemi párbeszéd!
 
Budapest, 2014. március 16.
 
 
 
 

Támogassa jelöltjeinket! örömmel felkeressük Önt.