Roadshow-ba kezdenek Schmuckék

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja március 15-ei felhívásában arra szólítja fel az összes egyéni országgyűlési képviselőjelöltet, hogy adja vissza az Magyar Államkincstár által számára folyósított kampánypénzt, és törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy ezeket az összegeket fordíthassák bölcsődei fejlesztésre.
Schmuck Andor pártelnök sajtótájékoztatója előtt telefonon az MTI-nek azt mondta: úgy gondolják, hogy "a duma ideje lejárt", hatalmas kampányesemények, szavak helyett a baloldal hitelét a tettek hozzák vissza, s annak idején "a Pilvaxban sem kaptak napidíjat a baloldali ifjak".
 

Bővebben: Roadshow-ba kezdenek Schmuckék

Alternatív hangból alternatívává váltunk

  A Szociáldemokraták vezetője a Ma Reggelben kizárta a csatlakozást a baloldali összefogáshoz, mert szerinte ez választóik, támogatók becsapása lenne.
 
 
Abban az országban, ahol idősnek nem jó lenni, ott fiatalnak nem érdemes - mondta a hétvégén Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja (Szociáldemokraták) elnöke, aki megköszönte a párt 106 egyéni országgyűlési képviselőjelöltjének, hogy lemondanak a kormány biztosította kampányfinanszírozás 600 millió forintjáról. Schmuck a "demokrácia ünnepének" nevezte az április 6-i választást, és arra kérte a választókat, adjanak esélyt a szociáldemokratáknak bebizonyítani: nemcsak szavakban, hanem tettekben is egy nyugodt, békés, derűs Magyarországot szeretnének. Idézte Mahatma Gandhit is, aki szerint a világ pusztulásához vezető egyik ok az erkölcs nélküli politika, végül hozzátette: a szociáldemokraták abban hisznek, hogy az Európai Unióhoz továbbra is tartozni kell, lehet és érdemes.

Bővebben: Alternatív hangból alternatívává váltunk

Nemzetközi sajtószemle, 2014. január 24.

Wall Street Journal


  Magyarország azonnal megízlelhette, milyen az, amikor túl mélyre vágja az alapkamatot. A befektetői érdeklődés meglehetősen lanyha volt a legújabb álllampapír-aukción, a forint pedig 9 hónapja nem látott szintre gyengült az euróhoz képest. Leginkább ez volt a reakció arra, hogy a Monetáris Tanács kedden 2,85 %-ra vitte le a kamatot, ami támasztotta alá, hogy az MNB lankadatlanul igyekszik lendíteni a gyenge gazdaságon.

 

Bővebben: Nemzetközi sajtószemle, 2014. január 24.

Támogassa jelöltjeinket! örömmel felkeressük Önt.